cepheyalıtım

Giydirme Cephe Sistemlerinde Yangın

Yangın

Yangın esnasında insanların en kısa sürede tahliyesi, zehirli dumandan korunması şarttır. Ayrıca yangın etkisinde kalan yapıların yangın esnasında yıkılmaması sağlanmalıdır. Yüksek binalarda kullanıcı sayısındaki yoğunluk ve tahliye esnasında kat edilecek mesafenin uzunluğu açısından yangın büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

cepheyalitimYapı strüktüründen yaklaşık 20–25 cm uzaklaşan giydirme cephe sistemleri, özel önlemler alınmazsa baca görevi yapmakta yangının ve dumanın yayılma hızını artırmaktadır. Yangının diğer bir yayılma şekli, kırılan camlardan kattan kata geçmesidir . Yayılmayı önlemek amacıyla giydirme cephe sistemlerinde duman bariyerleri genellikle 2 mm galvaniz sacdan imal edilmekte kiriş altı ve parapet üstünde uygulanmaktadır. Galvaniz sac gerek yapı strüktürüne gerekse alüminyum giydirme cephe sistemine bağlanırken direkt temas ettirilmemekte, yangına dayanıklı dolgu malzemeleri ve fitiller yardımıyla uygulanmaktadır. Özel detay çözümleri yangının yayılmasını kesin olarak engelleyememekle birlikte geciktirerek tahliye için gerekli süre kazanılmasını sağlamaktadır.

Arslangünoğdu Mimarlık olarak yıllardan beri süregelen sektörel tecrübe ve profesyonel ekibimizle Cephe Sistemleri, Mimarlık ve İnşaat alanlarında çözüm odaklı projeler sunuyor, Kurumsal Çözüm Ortağınız olarak hizmet veriyoruz. Bahçeşehir Mimarlık, Bahçeşehir Cephe Sistemleri, Bahçeşehir İnşaat

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*