Denizlik Profili 2

Denizlik Profili Nedir?

Denizlik Profili Nedir?

Denizlik profili dış cephede mantolama yapılan binalarda, mantolama köpüğünün kurtarmadığı pencere ve balkon mermerleri altına yada mermer olmayan bölümlere takılan profildir.

Denizlik Profili Çeşitleri

Denizlik Profili

Denizlik Profili

Alüminyum Denizlik Profili: Hammaddesi alüminyum olup üzeri elektrostatik boyalı olan denizlik profilidir.

Alüminyum Arkalıklı Denizlik Profili: Normal al. Denizlik profilinden farkı arkalığı olmasıdır. Bu profil mantolama yapılmadan önce cepheye vidalanır, mantolama vidalanan kısmın üzerine biner.

Pvc Denizlik Profili: Ham maddesi pvc olan piyasada en çok kullanılan diğer adıyla standart denizlik profilidir.

Denizlik Profili Neden Takılır?

Denizlik Profili

Denizlik Profili

Denizlik profilinin takılma amacı mantolamanın kurtarmadığı bölgelerde imalatın (köpüğün) üzerini kapatmak ve dışarıdan gelecek olan suyun mantolamanın arkasına geçmesini önlemek.

Not: Denizlik profili takıldıktan sonra altına ve üzerine boşluk kalmayacak şekilde mastik çekilmelidir. Çünkü takılma amacı suyun geçişini engellemek olan malzemenin arasından su geçerse, takılmasının hiç bir anlamı kalmaz. Aynı zamanda denizlik profilinin alternatifi olarak da genişliği mantolamayı kurtaracak ek veya yeni mermerde takılabilir.

Denizlik Profili Nasıl Takılır?

Standart denizlik profili, mantolama imlatının en sonunda takılır. Mevcut mermer ile mantolama arasına sıkıştırılarak (uygun boyda) takılır. Fakat pencere çevresinde söve imalatı yapılmış ise onu kurtaracak şekilde takılmalıdır ki mermerden akan suyun söveyi kirletmesi ve cepheye gelmesi engellensin. Takılan profilin terazisini ayarladıktan sonra altına ve üstüne mastik(silikon) çekilir. Bunu yapmamızın amacıda takılan profilin altından veya üzerinden yapılan mantolamanın arkasına su geçmesini engellemek. Mastik ile boşlukları doldurduktan sonra imalatımızı tamamlamış oluyoruz.

Denizlik Profili

Denizlik Profili

Vidalı(Arkalıklı) denizlik profili, imalatı standart denizlik imalatına göre daha farklı, vidalı denizlik profilini yapıştırma imalatına geçmeden takıyoruz. Öncelik ile denizliklerimizi uygun boyda kestikten sonra mermerin altına sıfır gelicek şekilde dübel ve vida yardımı ile sabitliyoruz. Sonrasında yapıştırmaya başladığımız köpük, denizliğimizin alt kesidinin üzerine biniyor ve tam bir sabitleme yapmış oluyoruz. Vidalı denizlik imalatında da kalan boşlukları ve mermer ile profil arasındaki boşluğu mastik ile dolduruyoruz. Vidalı denizlik imalatında dikkat edilmesi gereken hususlardan biride takılan profilin temiz tutulması, imalatın başlangıcında takıldığı için üzerine sıva, boya, yapıştırıcı gelme ihtimali çok yüksek bu nedenle takılan profilleri naylon veya benzeri koruyucu malzemelerle korunmalıdır.

Arslangünoğdu Mimarlık olarak yıllardan beri süregelen sektörel tecrübe ve profesyonel ekibimizle Cephe Sistemleri, Mimarlık ve İnşaat alanlarında çözüm odaklı projeler sunuyor, Kurumsal Çözüm Ortağınız olarak hizmet veriyoruz. Bahçeşehir Mimarlık, Bahçeşehir Cephe Sistemleri, Bahçeşehir İnşaat

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*