kapaklı giydirme cephe sistemi

Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi

Kapaklı giydirme cephe sistemi nedir?

Kapaklı giydirme cephe sistemleri ; ayarı bitmiş olan alüminyum alt karkasların üzerine yerleştirilen camın evvela baskı profillerinin uygun yuvalarına vidalanması ile sıkıştırılıp sızdırmazlığın sağlanmasını müteakip istenilen kesitteki kapak profilinin yuvasına oturtularak montaj işleminin tamamlanması şeklindedir.

Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi

Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi

Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi alüminyüm çelik ve camın bir araya getirilerek oluşturulan, teknolojiyi ve ekonomik çözümü müşteriye sunan yatay ve dikey cizgilerin hakim olduğu çağdaş mimarinin vazgeçilmeyen bir unsurudur. Giydirme cephe projesinde belirtilen açıklıklarda ve her katın döşeme betonuna alüminyum veya galvanizli çelikten üretilmiş ankarajlara bağlanan taşıyıcı düşey profiller ile bunlar arasına istenilen yüksekliklerde cam takabilmek ve bunları taşımak için düşey taşıyıcı profillere özel bağlantı elemanları ile bağlanan yatay kayıt profillerinden oluşan, ısıcam cam sonrası Kapaklı giydirme Cephe sistemi içerisinde sadece yatayda veya düşeyde kapak profili kullanılarak farklı etkiler elde etmek mümkündür.

Kapaklı giydirme cephe sistemleri ;Görsel isteklere göre farklı kesit ve formda kapak profili kullanılabilir. Bu sistem içerisinde de kanat uygulaması yapılması mümkündür. Farklı derinliklere sahip griyaj profilleri sayesinde geniş açıklık uygulamalarına olanak sağlayan sistem, yapı dış görünümü itibariyle, sadece yatay veya sadece düşey kapaklardan çizgilerden oluşmaktadır. Ayrıca, düz, açılı, badem ve küt badem kapak seçenekleriyle yapıya görsel zenginlik katmaktadır.

Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi

Kapaklı Giydirme Cephe Sistemi

Kapaklı giydirme cepheler, dünyada ilk kullanılan sistem olduğundan kullanımı çok yaygındır. Ülkemizde de oldukça yaygın olarak kullanılan bu sistem üretim ve montaj kolaylığı sayesinde düşük maliyetlere yapılabilmektedir. Kapaklı giydirme cephe sistemlerini oluşturan parçaları , Sistemi taşıyacak alüminyum taşıyıcı profiller, kaplama için kullanılacak camlar ve camların birleşme noktalarına yerleştirilecek alüminyum kapaklar. Kapaklı giydirme cephe de mekanik olarak bağlanan profillerin cam ilişkisindeki ısı, ses ve su izolasyonu silikon cephede olduğu gibi EPDM fitiller ile sağlanmaktadır. Bu sistemde kanat açma ihtiyacı; kanat adaptör profili adı verdiğimiz profillerle karşılanmaktadır.

Kapaklı giydirme cephe sistemi ; Binanın geometrisi, bulunduğu yerdeki rüzgar şiddet, düşey taşıyıcılar arasındaki mesafe ve cam ağırlığı gibi faktörler dikkate alınarak statik hesaplamalar yapılır. Bulunan atalet moment değerinden büyük atalet moment değerine sahip yatay ve dikey profillerle cephe teşkil edilir. Teşkil edilen cepheye göre üretilen ısı camlar cepheye takılarak, camların arasındaki derzler yatay ve düşey kapak profilleri ile kapatılır. Dış ve iç yüzeylerdeki fitil yuvalarında özel dizayn EPMD cam ve yalıtım fitilleri kullanılarak ısı ve su yalıtımları tam sağlanmış olur.

Kapaklı Isı Yalıtımlı Cephe Sistemi

Kapaklı Isı Yalıtımlı Cephe Sistemi

Kapaklı cephe Sistemi kolay uygulanabilir olması sayesinde çok katlı yapılardan tek katlı bir yapıya kadar kullanım olanağı sunmaktadır, aynı zamanda düzgün forma sahip olmayan yapılarda da kolaylıkla uygulanabilmektedir. Cephe profili üreten sistem firmalarının eloksalli veya elektrostatik toz boyama yöntemi ile boyanmış profillerinin ve gerekli aksesuarlarının kullanımı ile cephe sistemi oluşturulmaktadır.

Kapaklı giydirme cephe sistemi ; Alüminyum düşey griyajların, kattan kata çelik veya alüminyum ankrajlar ile betonarme döşemeye bağlanması ile oluşur geçilen açıklığın kattan kata yüksekliği ve rüzgar yükü, düşey griyajın kesitini belirler. Yatay griyajın kesiti ise cam yükü ve geçtiği mesafeye bağlıdır. Alüminyum düşey griyajın statik olarak atalet momenti değerinin yeterli olmadığını yüksekliklerde çelik takviye yapılmalıdır. Çelik konstrüksiyon alüminyum kapak ile kapatılarak estetik bir görünüm sağlanır

Kapaklı alüminyum giydirme cephe sistemi; uygulanacak yapılardan alınan ölçülere göre hazırlanacak imalat projesine uygun olarak düşey taşıyıcı ve yatay taşıyıcı profillerin gerekli kesim, delik, kanal vb. işlemleri tamamlanır. Giydirme yapılacak yapının kat döşemelerine, alından bağlanan ayarlı ankrajlara düşey taşıyıcı alüminyum profiller asılır.

Arslangünoğdu Mimarlık olarak yıllardan beri süregelen sektörel tecrübe ve profesyonel ekibimizle Cephe Sistemleri, Mimarlık ve İnşaat alanlarında çözüm odaklı projeler sunuyor, Kurumsal Çözüm Ortağınız olarak hizmet veriyoruz. Bahçeşehir Mimarlık, Bahçeşehir Cephe Sistemleri, Bahçeşehir İnşaat

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*